Nieuws uit de gemeente

Nieuws uit de gemeente

Hallo lieve papa’s, mama’s, kinderen, jongeren en mensen die met gezinnen in contact zijn.
 
Voor veel gezinnen is het leven nu even totaal anders. Geen school, thuis werken, papa en mama die opeens juf/meester proberen te zijn, niet meer naar je voetbal training of naar zwemles.
Ik weet dat ik vroeger altijd droomde en hoopte dat mijn school dicht ging en ik eeuwig vakantie had, maar nu dit realiteit is vind ik het toch niet zo leuk.
 
Ik zie en hoor hele mooie dingen voorbij komen. 
Gezinnen die met pictogrammen of een schoolbord elke dag samen een schema maken om zo duidelijk te hebben wanneer papa of mama werkt, wanneer het tijd is voor schoolwerk en wanneer er als gezin wat leuks gedaan wordt.

Ook hoor ik dat mensen voor elkaar klaarstaan. Boodschappen die gedaan worden, kaartjes die verstuurd worden, praatjes die op afstand gemaakt worden. 
Zelfs een groepje die via skype/beeldbellen ouderwetse bord spelletjes spelen. 
Hoe vindingrijk!!
We proberen vanuit team jeugd ook tips en links te sturen via onze facebook pagina, waarvan we hopen dat jullie er wat aan hebben.
 
We horen gelukkig bij veel gezinnen dat het thuis zijn met elkaar goed verloopt. 
Toch merken we bij onszelf en bij de gezinnen waar we contact mee hebben dat thuis zitten ook extra spanningen kan opleveren.
Hoe verdeel je het thuis werken, les geven aan de kinderen, huishouden en zorgen voor je naasten nu in deze tijd?
 
Thuis zijn is jammer genoeg niet voor iedereen een plek die gezellig, warm of veilig is.
Je merkt misschien al dat in jouw gezin de lontjes wat korter worden, je het mist om even ruimte voor jezelf te hebben en tot rust te komen.

Bij aardig wat gezinnen was het vinden van deze balans al moeilijk of een uitdaging toen we nog niet de maatregelen en de zorgen rondom de Corona hadden. 
Deze gezinnen hebben het nu extra zwaar.

Gelukkig weten veel gezinnen ons telefonisch te vinden. Elke dag zijn er gezinscoaches van team jeugd beschikbaar om te horen waar jullie in het gezin tegen aan lopen.
We kunnen mee helpen in het vinden van oplossingen, zoeken met je mee naar mogelijkheden om balans te vinden.
 
Dus mijn vraag aan jullie is: 
Heeft iemand uit je gezin of jij zelf het moeilijk of merk je dat een ander gezin het moeilijk heeft en/of is thuis zijn nu niet een plek die gezellig, warm en/of veilig is. 
Heb je het nodig om je verhaal te delen of heb je het nodig dat we met je mee denken?
Schroom dan niet om ons te bellen voor advies of ondersteuning! 
Wij staan voor jullie klaar.
 
Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur telefonisch te bereiken op 0578-720001 of via de mail naar baliecjg@heerde.nl

of
Marianne Niehof (gezinscoach CJG Jan Ligthartschool)

Bereikbaar op: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend
Mobiel nummer: 06-21717519

Next Article Leerlingenraad