Wat we willen meegeven

Al vanaf de eerste dag dat je kind op de Jan Ligthartschool zit geven we onze belangrijkste principes mee: zelfstandigheid én samenwerken. In groep 1 en 2 leren de kinderen al samenwerken, omgaan met verantwoordelijkheden, omgaan met elkaar en zelfstandig werken en denken. 

Kinderen zelf op hun doen en denken laten reflecteren. Dat vinden we belangrijk. Want het stimuleert hun ontwikkeling. Maar we vinden het óók belangrijk dat kinderen beseffen dat ze er niet alleen voor staan. Je kan en mag elkaar helpen, want uiteindelijk hebben we elkaar in de maatschappij later ook nodig. Weten waar jij en de ander goed in is of juist hulp bij nodig heeft dus! Elkaars kwaliteiten benutten. Daar groei en bloei je samen van.

Quotes Leerkrachten


   

Manon Kamman (leerkracht groep 5-6)

De wijze waarop de kinderen op hun eigen werk kunnen reflecteren vind ik gaaf

Ze voelen zich echt zelf verantwoordelijk voor hun werk.

   

Maartje Kooman (leerkracht groep 3-4)

Ik vind het belangrijk dat ieder kind zich iedere dag gezien en gehoord voelt. En dat zij vanuit dat gevoel van veiligheid zich op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen en hun eigen talenten kunnen ontdekken! 

   

Hans Geers (leerkracht groep 7-8)

Als kinderen zelf denken, halen zij meer mogelijkheden uit zichzelf;

als kinderen (dit) samen doen, halen zij nog meer uit de som der delen.

 
   

Ashley Wijenberg (leerkracht groep 3-4)

Uitdagen tot leren, is uitdagen tot leven. Ik vind het belangrijk dat kinderen uitgedaagd worden in het leren; belangrijke keuzes leren maken, leren samenwerken, zelfstandig leren werken en leren reflecteren op zichzelf. Dit zijn, in mijn ogen, belangrijke vaardigheden om te ontwikkelen in het leven en dat begint bij ons op school door zelf te denken en samen te doen.  

   

Johannet van der Tuin (onderzoekscoördinator, invalleerkracht)

In groep7/8 worden de kinderen in een veilige, stimulerende en leerrijke omgeving voorbereid op het voortgezet onderwijs.

Verantwoordelijkheid voor zichzelf en elkaar en samenwerken zijn daarbij van groot belang.

   

Riek Buitenhuis (conciërge en overblijf juf)

Niemand is hetzelfde. We hebben allemaal ons eigen talent, maar samen kunnen we zoveel meer.

   

Miriam Göeken (directeur Jan Ligthartschool)

Ik vind het belangrijk dat de kinderen zelf ontdekken dat ze aan het leren zijn en hierop reflecteren (zelf denken) en dat het daarbij heel belangrijk is om er voor elkaar te zijn, want uiteindelijk moet je het samen doen!

   
 

Tenièlle Kanis (Intern begeleidster)

Als intern begeleider kijk en luister ik naar de ander. Daardoor kunnen wij als school effectief afstemmen met ouders/leerkracht en bereiken wij sneller ons doel; namelijk kinderen vooruit helpen.

   

Laura Geurtse (leerkracht groep 5-6 en groep 3-4)

We kunnen niet van alle kinderen sterren maken, maar ik vind het wel belangrijk om de kinderen in mijn klas ieder op hun eigen wijze te laten schitteren. Voorwaarde is dat ieder zichzelf mag zijn in de groep en dat ze dagelijks gezien en gehoord worden, want pas dan voelen ze zich veilig en komen ze tot leren.

   

Milou van Verseveld (leerkracht groep 1-2)

Ik ben ik, jij bent jij, samen zijn we wij.

   

 

                                                                                                                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

School video

film

Schoolgids

 

 

 

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.