Net even

iets meer

informatie

Maak

kennis met

onze school

Praktische informatie

Bewegingsonderwijs  

Kinderen houden van bewegen. Dat doen we dan ook in elke groep! Bewegingsonderwijs vindt zowel binnen als buiten plaats. De kleu­ters bewegen elke dag, de oudere groepen gymmen wekelijks op maandag. De groe­pen 5 t/m 8 gaan wekelijks naar het Berghuizerbad voor een ‘natte’ gymles. Dit is op dinsdag van 13.30 uur tot 15.00 uur. De groepen worden hierbij gesplitst. Groep 5/6 zwemt de ene week, groep 7/8 zwemt de andere week. 

Muziek  

Muziek krijgt aandacht binnen onze school door zingen, dansen en leren over begrippen als maat en ritme door onze vakleer­kracht Marten van der Worp. Alle kinderen krijgen elke vrijdag drie kwartier muziekles.

Humanistisch/Godsdienst vormingsonderwijs    

Voor de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 is er de mogelijkheid om op dinsdag godsdienstig (GVO) of humanistisch (HVO) vormingsonderwijs te volgen. Voor aanvang van ieder schooljaar kan het kind samen met de ouders een keuze maken.

 Agaath Debets, vakleerkracht HVO, besteedt veel aandacht aan aspecten als vrijheid, gelijkwaardigheid, rechtvaardigheid en solidariteit. Margreeth Oldenhuis, vakleerkracht GVO, besteedt vooral aandacht aan de Bijbelse geschiedenis en christelijke feestdagen.

Verjaardag leerling       

Is je zoon of dochter jarig, dan vieren we dat natuurlijk. De jarige wordt in de klas toegezongen, mag een kaart uitkiezen bij de groepsleerkracht en zich ook laten feliciteren door het team. In het kader van gezonde voeding willen we je vragen om een gezonde traktatie mee te geven.

Verjaardag juffen/meesters       

Een feestje is altijd welkom. Kinderen zijn er gek op. De verjaardagen van de juffen/meesters worden in het schooljaar dan ook samen met de kinderen in de klas gevierd.

Schoolreis en schoolkamp

Om elkaar in de eerste weken van het schooljaar goed te leren kennen, gaan de kinderen van groep 1 t/m 8 op schoolreis. Om het jaar gaan de groepen 7 en 8 drie dagen op schoolkamp naar Vlieland. Het bedrag voor het schoolkamp hangt af van de accommodatie en de activiteiten die de kinderen gaan ondernemen.

EHBO

Er gebeurt van alles in huis, school, tijdens het buitenspelen of bij de sportvereniging. Het is belangrijk dat kinderen weten wat ze moeten doen als bijvoorbeeld één van hun vrienden of vriendinnen zich bezeert.

Met behulp van het Oranje Kruis Jeugdboekje leren de kinderen van groep 8 eerste hulp verlenen volgens de geldende Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp.

De EHBO lessen worden gegeven door twee mensen van de EHBO vereniging.

De kinderen leren bijvoorbeeld wat ze moeten doen als iemand een bloedneus  of een schaafwond heeft. Ze leren wat ze moeten doen als iemand bewusteloos raakt, in shock is of letsel heeft aan oog, neus of oor of andere kleine verwondingen heeft opgelopen.  Ook kneuzingen en botbreuken worden besproken.

Tevens wordt in de EHBO lessen ingegaan op hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden bij het verlenen van eerste hulp en welke verbanden moeten worden aangelegd bij verschillende verwondingen.

De lessen worden afgesloten met een examen, waarbij de kinderen een officieel diploma Jeugd Eerste Hulp van het Oranje Kruis kunnen halen.

 

 

School video

film

Schoolgids

 

 

 

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.