Nieuws > Groep 3-4 > Groep 3-4

Groep 3-4

Groep 3-4

Buiten leren in groep 3-4 

De kinderen hebben vrijdagochtend 10 november buiten les gehad. Een keer wat anders dan werken in de werkboekjes! De jassen goed dicht, want het was wel erg fris buiten. Gelukkig waren de kinderen snel opgewarmd tijdens het “ren je rot” spel en hinkelpotten. 

Groep 3 heeft geoefend met sprongen van 2 en de getallenlijn tot en met 30. Het heen en terug tellen van 0 t/m 30 hebben wij geoefend met een hinkelpot.  Daarna moesten de kinderen de ogen dicht doen en heeft de juf 5 bakken verstopt op het schoolplein. De kinderen moesten een kaartje met een som pakken (automatiseren tot en met 5) en op het schoolplein de goede bak met het antwoord zoeken. Wist je de som niet? Dan mocht je elkaar helpen! 

Groep 4 heeft eerst geoefend met de sommen tot en met 20. De kinderen hebben zelf de bakken verstopt met het antwoord erin. Daarna begon de race; zo snel mogelijk alle sommen uitrekenen en in de juiste bak leggen op het schoolplein. Na 20 minuten sommen uitrekenen, was de bak leeg en hebben we alles weer verzameld. Daarna stond spelling op het programma. Geen werkblad, maar stoepkrijt en tegels. Verzin zoveel mogelijk woorden met –aai, -ooi of –oei (categorie 6) en schrijf deze bij de hoepel. Ook hebben we nog “ren je rot” gespeeld. De juf zei een zin: “het paard eet hooi”, de kinderen moesten naar de hoepel met –ooi rennen. 

We zijn lekker actief bezig geweest met rekenen en spelling en de kinderen vonden het een groot feest!

         

Nieuws van vorige week:

In groep 3-4 zijn wij deze week begonnen met het thema: “Mijn geschiedenis”.In de eerste les hebben wij het gehad over onze eigen geschiedenis. Wij hebben babyfoto’s en geboortekaartjes bekeken. Als afsluiting hebben we een quiz gespeeld. De kinderen moesten raden van wie welke babyfoto was! Het was een groot succes om de babyfoto’s te bekijken en een stukje geschiedenis tot leven te brengen.
In de komende weken gaan wij kijken naar de tijd van onze ouders en de tijd van opa en oma.

Tijdens de gymles doen wij ook veel samen, zoals blokjesvoetbal, tikspellen, samenwerkingsopdrachten en nog veel meer andere leuke dingen.

Groep 3
In groep 3 zijn wij gestart met kern 3, wij leren in deze kern de letters d,oe,k,ij en z. Wij oefenen het lezen op verschillende manieren, zo blijft het leuk!
Voor de vakantie hebben wij gewerkt over kriebelbeestjes. Wij zijn naar buiten geweest om kriebeldiertjes te zoeken en te bekijken. In ons speurboek hebben wij een tekening gemaakt van het beestje en vragen beantwoord. Daarna hebben we de beestjes weer snel vrijgelaten, want opgesloten zitten is niet zo leuk voor de beestjes.  

Groep 4
In groep 4 oefenen we het lezen en spellen op verschillende manieren. Zo zijn wij aan het racelezen, dobbelsteen lezen, kilometer lezen en hebben wij het estafette leesspel gespeeld. Spelling hebben we geoefend met een KAHOOT- quiz op het digibord. De kinderen hebben tweetallen gevormd en samen de quiz- vragen beantwoord met de IPad.

 

 

 

 

Deel deze pagina:

School video

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.